Activiteiten,  Nieuws

Windhonden fundag 22 juni 2019

Op zaterdag 22 juni houden de rasverenigingen van rasgroep 10 een Windhondendag nieuwe stijl te Heteren. Voorheen was dit een jonge honden en veteranen dag waarbij de nadruk lag op een schoonheidskeuring, dit werd teveel een hondenshow in het klein. Vorig jaar is daarom een succesvolle test gedaan waarbij niet alléén het showelement een rol speelde, maar ook het spelelement.
Formule

Dit jaar is de ‘formule’ nog meer verbeterd en laten we het jonge honden en veteranen principe varen, alle windhonden van alle leeftijden zijn van harte welkom! Natuurlijk wordt bij de spelelementen wel rekening gehouden met de mogelijkheden die passen bij de leeftijd van de hond.

De Windhonden Fundag wordt een dag vol met leuke activiteiten in de vorm van een circuit waardoor iedere hond aan ieder onderdeel mee kan doen. Na het laatste element krijg je tegen inlevering van de stempelkaart een mooie prijs.

Ringtraining: uitleg en training hoe je jouw windhond kunt voorbrengen op de show

Schoonheidskeuring: twee keurmeesters beoordelen het uiterlijk en het gangwerk van je hond, je krijgt een schriftelijke beoordeling die mondeling door de keurmeester zal worden toegelicht.

Funcoursing: op het buitenterrein zal een kort coursingparcours worden uitgelegd waar de honden kunnen kennismaken met het rennen/coursen als sport.

Spelletjes: oefeningen en spelletjes o.a. de mogelijkheid om kennis te maken met enige oefeningen die in een behendigheidsparcours worden gebruikt zoals de slalom, de wipwap etc.

Gezellige familiedag
Kortom, een gezellig familiedag samen met onze windhonden, waarbij niet alleen mee kan worden gedaan aan allerlei activiteiten maar ook kennis kan worden gemaakt met andere windhondeneigenaren.

Deze Fundag zal worden gehouden op onze oude vertrouwde locatie: manege de Fruithof te Heteren. Manege de Fruithof beschikt over voldoende parkeergelegenheid, voldoende uitlaatmogelijkheden, is zeer hond vriendelijk en beschikt over een gezellige kantine waar prima warme en koude producten worden geserveerd.

NB. Voor Whippeteigenaren is er op deze dag de mogelijkheid mee te doen aan de aanlegtest, de aankeuring en de meting, dit voor mensen die in de toekomst misschien willen fokken met hun Whippet.
NB. Voor NVOW eigenaren is er op deze dag de mogelijkheid om de jachtpassietest te doen.

Keurmeesters alle rassen:
Mevrouw Ciska van der Toorn en de heer Ron Moerkerken

Inschrijfgeld:
De kosten voor de eerste hond zijn € 15,00 en voor ieder volgende hond € 12,50

Wijze van betalen:
De kosten voor de eerste hond zijn € 15,00 en voor ieder volgende hond € 12,50.

De kosten kunnen op het volgende rekeningnummer worden overgemaakt:
NL62 RABO 0309 9193 71
t.n.v. Stichting Rasgroep Windhonden te Putten

NB: onkosten, ontstaan door overschrijving via de bank, zijn voor rekening inschrijver.