Gezondheid

De gemiddelde leeftijd van de Ierse Wolfshond is zo’n 7 jaar. Het is prachtig om te zien dat er honden zijn die wel 13 kunnen worden, maar helaas zijn er ook uitschieters aan de andere kant. 

Een aantal problemen komen vaker voor bij de Ierse Wolfshond, denk dan aan DCM (aandoening van de hartspier) en botkanker. Wat door de diepte van de borstkas ook vaker kan voorkomen is een maagtorsie, iets wat door aanpassing in voeren en rust na het eten voor een groot deel ondervangen kan worden.

Omdat het ras zo groot is en ze dus een heel eind moeten groeien, is goede voeding zeer belangrijk voor de gezondheid van de hond. Zeker als ze jong zijn is een goed gebalanceerd dieet van belang, zodat ze niet te snel groeien en hier later klachten van ondervinden.

De IERDIE is samen met haar leden, de fokker, het FIWC (wereldwijde federatie voor de Ierse Wolfshond), de IWDB (een database met honden, leeftijden en mogelijke aandoeningen) en de IW Health Group altijd druk bezig om de gezondheid van het ras te verbeteren.