Puppen

Ierse Wolfshondpuppy’s zijn op verschillende manieren te verkrijgen. Meestal krijg je via mondreclame of het internet adressen van fokkers

Maar de allereerste vraag is: Is de Ierse Wolfshond wel de vriend die in je gezin past? Als je hier aan twijfelt, lees dan eerst nog even het hoofdstuk “Is je gezin geschikt?

Als je overtuigd ben, ga dan niet overhaast te werk, je hebt er alle belang bij om meerdere fokkers te bezoeken. Goede fokkers vinden dat helemaal niet erg en zullen je zelfs doorverwijzen. Nu de vraag: wat is een goede fokker……en wat is een goede kennel?

Het kwalitatief juist fokken van deze prachtige honden is een kostbare zaak, vooral door de hoge medische onderzoekskosten.  Voor een pup bij een goede fokker in Nederland betaal je doorgaans tussen de € 1.000 en € 2.000. Bij een goede fokker in Nederland en aangesloten bij de IERDIE, koop je uitsluitend een pup met een originele stamboom van de Raad van Beheer op Kynologisch gebied in Nederland, waarbij ouders en pups aan een vast medisch onderzoek zijn onderworpen.

Soms worden er pups aangeboden in advertenties op websites als Marktplaats.nl voor de helft of zelfs minder door hondenfokkers met niet altijd even goede bedoelingen. Wij waarschuwen met klem voor deze “fokkers”, zoals een “bekende” dierenarts in Beerta.

Mocht je het risico toch willen nemen en willen gaan voor het voordeeltje? Vraag naar het volgende: Certificaten van hartonderzoek van beide ouders van nog geen jaar oud met een externe doktersverklaring “geschikt om te fokken”. Bij een leeftijd van 7 weken moet een pup onderzocht worden op levershunt. Vraag voor een pup om een externe doktersverklaring “shuntvrij”. Als je van deze aanbevelingen afwijkt, loop je grote risico’s op medische ellende met je hond.