Activiteiten,  Nieuws

KampioensClubmatch 2021

Op zaterdag 18 september 2021 organiseren de NVOW en de Ierdie weer hun gezamenlijke Clubmatch. Deze vindt plaats in de openlucht. We zijn te gast bij de Windhondenrenvereniging Midland in Lelystad.

De keuringen starten om 10:00 uur. De ringnummers worden samen met een catalogus een half uur voor aanvang ven de show uitgedeeld bij de ring. Vanwege Corona regels verzoeken wij iedereen een stoel mee te nemen en gedurende het evenement zoveel mogelijk op dezelfde plaats te blijven zitten.

Bekijk de inschrijvingen van deze dag hier.

Voor alle rassen is dit een Kampioenschapsclubmatch. Voor elke Beste van het ras is de titel ‘Clubwinnaar 2021′ beschikbaar. Natuurlijk is er dit jaar ook weer Kind en Hond! De keurmeester hiervoor is Petra Dölle.

Met een gevoel van eer en groot genoegen heb ik de uitnodiging van jullie aangenomen om op de komende Clubmatch de Ieren te mogen keuren.

Ik zal mij even voorstellen voor diegene die mij niet kennen.

Ik ben Lia van der Veen, keurmeester voor 14 rassen, waaronder mijn grote liefde de Ierse Wolfshond. Ruim 42 jaar getrouwd met Ruurd van der Veen, dus gaan jullie maar rekenen.

In 1992 woonden wij in Hollandscheveld, Drenthe in een huisje midden in het land en en konden we eindelijk onze eerste Ierse Wolfshond ” Marika van de Ruempol” bij Irmgard de Haan kopen en vanaf dat moment was een huis zonder Ier ondenkbaar.

Een aantal jaren later volgende Worthwhile Fionnmae (Meinke) van Jose Cornelisse, met haar hebben we in 2000 een nestje gefokt waar we een reu Pontiac Power of Amies Home (Pepper) uit hebben aan gehouden. 

Hierna hebben wij een teefje van Rainer Sticht (Xenia) gekocht en Babs ( A la Memoria di Philippo’s Bibich) van Ellij Timmermans, Pepper en Babs zijn helaas veel te vroeg in december 2004 overleden ook nog op dezelfde dag. Van Ellij hebben wij een nieuwe pup gekregen Leila. 

In verband met het werk van Ruurd moesten wij naar Duitsland verhuizen, een huurwoning gekregen, waar grote honden niet welkom waren. Hierdoor was ik in September 2007 gedwongen mijn Ieren op te geven. Xenia is naar Jose Cornelisse gegaan, die met haar geshowd en gefokt heeft. Ellij heeft de herplaatsing van Leila op zich genomen. Meinke was ondertussen overleden.

In 2000 heb ik de opleiding gedragskeurmeester gedaan en ben “”afgestudeerd”” met een werkopdracht ter afsluiting van Module C hoe een eventuele Gedragstest, rasspecifiek, voor een Ier, er uit zou moeten zien.

In Duitsland heb ik de exterieur keurmeester opleiding voor de Ieren gevolgd, onder de bezielende leiding van mevrouw Hassi Assenmacher. Hiervoor ben ik 2015 geslaagd.

Inmiddels wonen wij weer in Nederland, maar helaas laat onze gezondheid en de woonruimte niet toe een Ier in huis te nemen.

Ik hoop dat u mij veel mooie en rastypische Ieren wilt laten zien en verheug me op die dag.

Groeten, Lia

Onze keurmeester Lia van der Veen stelt zich graag aan je voor