Activiteiten,  Nieuws

Jonge Honden en Veteranen dag 23 september 2018

Jonge Honden en Veteranen dag 2018, nu anders…

Op zondag 23 september organiseren we weer een Jonge Honden en Veteranen dag bij Manege de Fruithof in Heteren.

Het is dit jaar het vijfde jaar dat de rasverenigingen van Rasgroep 10 de Jonge Honden en Veteranen dag samen organiseren. Natuurlijk zijn wij als organisatie op zoek naar een goede formule voor dit gezamenlijke evenement. Daarom hebben we de afgelopen jaren geëvalueerd en zijn tot de conclusie gekomen dat een verandering wenselijk is. Dit jaar gaan we er een windhonden familie dag van maken waarbij iedereen kan genieten van elkaars jonge honden en veteranen. We halen het “standaard show” element er uit en gaan er een leuke gezellige windhonden dag van maken.

Deze dag bestaat uit verschillende onderdelen:

Schoonheidskeuringen:

De jongste puppies (3 tot 6 maanden) worden apart door keurmeester Frans Gerritsen besproken. U krijgt uitleg wat de sterke punten van uw pupje zijn ten opzichte van de rasstandaard. Uiteraard krijgt U hiervan een verslag.

De honden van 6 maanden tot 2 jaar en 7 jaar en ouder worden door Irmgard de Haan en Wilma Marijnissen op 10 belangrijke kenmerken, zoals hoofd, gangwerk en rugbelijning, beoordeeld. Daarvoor is een puntenlijst ontwikkeld. Aan einde van de dag zijn er enkele prijsjes voor de oudste hond (bij veteranen), de jongste pup, de verschillende onderdelen waarop beoordeeld wordt.

De beoordeling van de liefste hond laten wij graag aan U zelf over.

Leren hond showen:

Op deze dag kunnen wij U uitleggen hoe het er op een show aan toe gaat. Uiteraard krijgt U de mogelijkheid om zelf met uw hond aan de slag te gaan. Er zijn ring training instructeurs aanwezig die hierbij zullen begeleiden.

Fun coursing:

In de middag gaan we onder begeleiding kijken welke honden het leuk vinden om om een (klein) stukje coursing te lopen. Op deze wijze heeft U en uw hond de mogelijkheid om op speelse wijze met de rensport in aanraking te komen en kunt u tevens de jachtpassie beoordelen.

Puntenlijst voor de schoonheidskeuring

Te beoordelen onderdeelMaximale punten
Hoofd5
Gebit2
Hals2
Voorhand4
Rug en croupe3
Borstkas3
Staartaanzet en staartdracht3
Voeten2
Achterhand4
Gangwerk5


Planning van de dag:

In de ochtend vindt de schoonheidskeuring plaats met de keurmeester:
Frans Gerritsen: jongste honden 3 tot 6 maanden
Irmgard de Haan, Wilma Marijnissen: overige klasses

Lunch tot 13.00 uur

In de middag vind het ‘Fun’ gedeelte plaats:
Open inschrijving, voor iedereen geldt dat we het doen voor het plezier van de honden en hun bazen.
-speelse coursing
-behendigheid/spelletjes parcours met speaker

Te denken aan tunnel, slalom met paaltjes, hindernis springen