Hartonderzoek

Zoals elk hondenras heeft de Ierse Wolfshond zijn eigen erfelijke aandoeningen. Over het algemeen wordt ook aangenomen dat de levensduur van een hond in verhouding staat met zijn grootte, hoe groter de hond hoe minder oud hij wordt.

Hartscreening:
U kunt het hart van uw hond laten onderzoeken door middel van een ECG en een hartecho met doppleronderzoek. Met de Kliniek voor Gezelschapsdieren in Eersel heeft Ierdie afspraken gemaakt. Het hartonderzoek in Eersel wordt uitgevoerd door Hanneke van Meeuwen. Voor meer informatie over de hartscreening of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de Kliniek voor Gezelschapsdieren.

Leden van de Ierdie krijgen €25,- korting op een hartscreening. Deze korting wordt direct bij de kliniek verrekent. De Ierdie verrekent het resterende bedrag met de Kliniek.

Adres:
Kliniek voor Gezelschapsdieren
Hint 16b4
5521 AH Eersel
Tel. 0031 (0)497 518000
Fax. 0031 (0)497 518655
Email: kvgd.eersel@hetnet.nl
Website: www.dierenkliniekeersel.nl

Om de mogelijkheid van het hartonderzoek breder te maken, geeft de Ierdie vanaf 1 januari 2008 ook een vergoeding als u bij een andere hartspecialist of cardioloog het onderzoek laat doen, volgens hetzelfde protocol. U moet dan alleen het gehele bedrag zelf betalen en u kunt dan € 20,00 bij de Ierdie declareren. Om voor deze vergoeding in aanmerking te komen dient u een kopie van de uitslag van het hartonderzoek te zenden naar het secretariaat van de Ierdie. Daarnaast dient u (voor zover niet vermeld op de uitslag) een getekende verklaring af te geven dat de uitslag gebruikt mag worden voor publicatie en/of verwerking.

Vergeet niet uw rekening nummer te vermelden. U krijgt € 20,00 teruggestort. Deelname in Eersel is voor u het goedkoopst, daar de prijzen in andere klinieken hoger liggen. Uw medewerking wordt zeer op prijs gesteld.

Commissie fokkerij en gezondheid
E-mail: fokkerij@ierdie.net