Activiteiten

Jaarlijks organiseert de Ierdie verschillende activiteiten. Als lid van de Ierdie kan je je hiervoor gratis of tegen een gereduceerd tarief aanmelden. Weten wat er op de planning staat? Bekijk onze agenda!

Hierbij een aantal voorbeelden van onze activiteiten.

Wandeling
Meerdere keren per jaar vindt er een wandeling plaats. Deze is op wisselende plekken in het land. Ierenliefhebbers kunnen hier heerlijk met elkaar en de honden wandelen. Aansluitend is er altijd een moment om lekker te genieten van een kop warme chocomelk met appeltaart.

Tuttelfrutteldag
Tijdens deze dag wordt gesproken over de do’s en de don’t van het trimmen. Ook zal er uitleg geven worden over de te gebruiken materialen en jullie kunnen eventueel jullie eigen spullen meebrengen zodat deze uitgelegd kunnen worden.

Jonge Honden en Veteranendag / Fundag
Tijdens deze dag kunnen honden ingeschreven worden voor een schoonheidskeuring. De honden worden beoordeeld aan de hand van een puntensysteem. Er wordt deze dag geen beste hond van de dag gekozen, hierdoor ligt de focus meer op de hond. Aanvullend zijn er verschillende leuke activiteiten. Zo is er een behendigheidsparcours, kan je ringtraining volgen en is er een coursing uitgezet.

KampioensClubmatch
Dit is de jaarlijkse show van de Ierdie. Deze wordt meestal samen met andere windhondenrassen georganiseerd voor een groot en gezellig samenzijn. De keurmeester keurt alle ingeschreven honden en kiest aan het eind zijn beste reu en teef. De beste van het ras mag zich vervolgens ook Clubwinner noemen.

Algemene Ledenvergadering
Eenmaal per jaar nodig de vereniging al haar leden uit voor de ALV. Tijdens deze vergadering bespreken we de verschillende activiteiten binnen de vereniging maar ook de jaarcijfers en bestuursfunctie.